El Vallès Oriental es compromet a erradicar la mutilació genital femenina a través de projectes de sensibilització

La iniciativa de la Fundació Guné i l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes incidirà sobretot en l’àmbit educatiu, en el sanitari i en la comunitat senegalesa


La Fundació Guné i l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS), han posat en marxa una actuació que incidirà en la població del Vallès Oriental per donar resposta a la vulneració de drets que viuen les nenes i dones d'ètnies on encara es practica la mutilació genital femenina. Mitjançant una actuació transversal volen sensibilitzar la ciutadania perquè prengui consciència de quines són les causes estructurals que provoquen les desigualtats de gènere i aquesta es converteixi en un agent de canvi.

El projecte, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament, té l'objectiu d'aportar coneixements i pràctiques per lluitar contra la violència masclista i, en concret, sobre la pràctica de la mutilació genital femenina, tant des de l’àmbit educatiu com en l’àmbit de la salut i amb la comunitat senegalesa.

En l'àmbit educatiu, durant el curs actual, es durà a terme un projecte d'Aprenentatge i Servei en col·laboració amb l’Institut Bellulla de Canovelles i l'Institut Marta Estrada de Granollers. Les entitats expliquen que faran prevenció contra les opressions de gènere i plantejaran les diferents violències que pateixen les dones, com la mutilació genital femenina, però també es plantejaran les violències per prejudicis i comportaments racistes. En l'última etapa, els participants del projecte proposaran una exposició i crearan una campanya de comunicació a les xarxes socials amb les idees i coneixements adquirits.

El projecte també es relacionarà directament amb la comunitat senegalesa. Per a contribuir a l'erradicació de la mutilació genital femenina i altres formes de violència, l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes dinamitzarà un seguit d’activitats. A través del taller El nostre cos, el nostre dret s'informarà a persones amb risc de patir la pràctica de la mutilació genital femenina i als progenitors perquè coneguin les greus conseqüències, físiques i psíquiques, amb les que viuen les dones mutilades. Les persones participants també coneixeran les lleis i protocols de prevenció d’aquesta pràctica a Catalunya.

Dins l'àmbit sanitari i de serveis socials, s'incidirà en els professionals que tenen contacte amb la població d’origen subsaharià per a millorar els seus coneixements. S'enfocarà de manera que coneguin la pràctica de la mutilació genital femenina, sàpiguen a quines cultures s'aplica i quins són els protocols perquè la seva resposta sigui la més adequada possible per a les persones afectades i el seu entorn.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article