Una setmana sense metro a l’Hospitalet


Durant una setmana, l'estació de metro d'Avinguda Carrilet ha tingut un dels ascensors sense funcionar. Per accedir des del carrer fins a agafar la línia que et porta cap a Barcelona necessites tres ascensors. Però en matèria d'accessibilitat si una part del teu recorregut no és accessible ja no pots fer el recorregut.

A més a més, ni tan sols ha estat una situació fortuïta sinó que han estat “unes obres de manteniment” segons TMB. Us imagineu que us tanquessin la vostra parada de metro durant una setmana sense avisar-vos prèviament? Durant una setmana només podries agafar el metro en direcció contrària a la que vols.

No és normal que per cap circumstància un ascensor no estigui en funcionament durant una setmana sencera. Sobretot perquè aquesta setmana és a l'estació de L'Hospitalet de Llobregat i la setmana següent serà una altra, i per a les persones amb discapacitat moure's pel transport públic no ha de ser en cap cas una situació d'estrès per la incertesa de si podràs fer o no el teu recorregut.

Aquest és un context generador de discapacitat. Una situació que es dona molt sovint i que vulnera el dret de les persones a poder fer ús del transport públic de manera normalitzada.

Aquesta estació està marcada com a accessible per TMB, però és una falsa accessibilitat perquè no es pot entrar i sortir de manera autònoma si ets una persona que fa ús de cadira de rodes. Sempre has de dependre d'alguna altra persones. I aquesta, si vas a treballar, la necessitaràs cada un dels dies de la teva vida que utilitzis el metro, tant per anar com per tornar a l'origen.

Malgrat que s'ha denunciat aquesta situació en diferents ocasions, la Generalitat de Catalunya fa cas omís i ni tan sols respon al Síndic de Greuges de Catalunya. Ni tan sols respondre ja situa bastant en el grau d'importància que el Govern li dona a aquests aspectes. Per altra banda TMB, davant dels mitjans de comunicació públics de L'Hospitalet de Llobregat, va prometre prioritzar les obres d'accessibilitat per l'any 2017. Però van passant els anys i TMB no ho ha prioritzat, perpetuant una situació d'exclusió social per a persones amb mobilitat reduïda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article