Apaguem incendis, donem vida al territori i futur a les persones


Ens trobem en plena campanya de prevenció per alt risc d’incendis forestals. Del 15 de juny al 15 de setembre el país activa l’alerta màxima per evitar incendis. Administracions i propietaris de finques aïllades han de tenir màxima cura de la neteja i obertura de les franges perimetrals, de les zones verdes i parcel·les, així com del desbrossat vegetal dels accessos a les urbanitzacions, i el correcte manteniment de camins.

I és quan ens trobem davant aquest risc que podem transformar-lo en una oportunitat. La Cooperativa Idària, entitat d’inserció laboral per a persones amb vulnerabilitat, creem oportunitats laborals vinculades amb el bosc i vinculades a la generació de llocs de treball adreçat a les persones més vulnerables del territori. La nostra activitat principal són els serveis forestals, amb una visió integral, i a la generació de productes derivats de l’aprofitament del bosc.

Idària, que forma part de la xarxa d’entitats que conformen Plataforma Educativa, esdevé un mecanisme per aportar solucions a la problemàtica de l’atur, i ho fa en col·laboració amb administracions públiques i entitats, arribant d’aquesta manera a les persones amb majors dificultats i més necessitades d’oportunitats d’ocupació.

La cooperativa genera anualment una mitjana de 25 oportunitats d’ocupació per a persones que requereixen d’un acompanyament per a la seva posterior inclusió social i laboral. I ho fem creant equips de treball altament especialitzats, gràcies als quals poden obtenir i comercialitzar productes derivats del bosc, ecològics i de proximitat. L’èxit dels projectes es basa en una metodologia que combina l’actualització de les feines tradicionals, la visió integral de l’economia circular, la innovació en l’aprofitament dels recursos naturals i l’acompanyament formatiu i d’inserció.

Donem resposta a les necessitats del sector forestal més proper, ja siguin empreses, administracions o particulars. Treballem des de la perspectiva de la sostenibilitat ambiental i social, aplicant solucions que beneficiïn a l’entorn natural, les persones i l’economia. La millor fórmula per apagar incendis, alhora que donem vida al territori i treball per aquelles persones que més ho necessiten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article