La democràcia en crisi


Ara sabem que no només està en crisi la nostra economia, el nostre sistema de benestar, els nostres valors... també ho està la nostra democràcia.
Aquests dies passats n'hem viscut símptomes alarmants: l'auge de partits xenòfobs, uns índexs de vots nuls i en blanc com mai havíem vist... i unes acampades que han estat reprimides amb violència. Sembla que el desengany i la desafecció de la política no podien haver arribat més lluny. Com la incapacitat de l'actual sistema de partits polítics per donar-hi respostes.

És una mala notícia, però també una oportunitat històrica. Ara veiem segurament més clar que ens cal reinventar i aprofundir la nostra democràcia, aconseguir que els partits reconnectin amb el batec del poble. I que això és una condició necessària i urgent per sortir de la crisi actual.
Les entitats socials hi tenim també una gran responsabilitat. Hem d'ajudar a canalitzar les energies de la ciutadania indignada. Hem d'enfortir la veu de la societat civil perquè empenyi un canvi en positiu. És un repte difícil, però no podem rendir-nos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Assumpta Clopas
1.

Totalment d' acord amb en Toni Codina i afegiria que no ens podem prendre el luxe de "badar" de mirar com van succeïnt els esdeveniments, hem d' anar "al moll de lós dels problemes", afrontar-los, treballar junts,reinventar una nova manera de viure i sobretot que es pugui treballar dignament. Si els polítics i els que no ho som no treballem plegats perdrem el temps i no ens en sortirem.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article