Tenir il·lusions i projectes


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

Des de fa uns anys corre la Marató a favor de la recerca en diabetis infantil. Per ell, la qüestió física i anímica està íntimament relacionada, per això és important que les persones grans tinguin il·lusions i projectes. Ell defuig la visió social que la gent gran ja no és útil. Perquè si es dona l'oportunitat de seguir participant en projectes, mantenir-se actiu i tenir il·lusions, les persones grans poden seguir sent molt vitals.

Des de fa dos anys corro la Marató de Barcelona recaptant abans diners per la recerca que es fa a l’Hospital sobre la diabetis infantil.Això em produeix una extraordinària animositat, és a dir, el retorn que em dona això que estic fent és enorme. Convé, quan ets gran, tenir il·lusions i tenir projectes. És molt important això, molt important. La qüestió física i la qüestió anímica estan íntimament lligades. Jo tinc la sort, he de dir-ho perquè és així, que físicament em trobo bé i això em permet també anímicament trobar-me bé, poder tenir projectes, poder tenir il·lusions.

Malauradament la societat veu a la gent gran com que ja no és productiva, com que ja no és útil i és ben cert que suposa una càrrega per la Seguretat Social, i és ben cert que també suposa ens molts casos una càrrega per la família, és evident. Però si a la gent gran se li dóna l’oportunitat de poder desenvolupar activitats, no se’n fa de gran, aquesta és la qüestió. Es podrà fer gran en els anys, però si mentalment té il·lusions, si té objectius, si té alguna cosa que l’inspiri, no es farà gran.

He de dir que, no sé com sonarà això, a mi això que he fet aquests dos anys em dóna la impressió que, des que ho faig, soc millor persona. Aquesta és la realitat.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article