El CatSalut admet preocupació per la “dificultat” en cobrir algunes places de metge d'ambulància

Davant la convocatòria de vaga per al 7 i 8 de maig l'ens transmet als sindicats del SEM que confia “plenament” en els gestors del servei


La direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha admès preocupació per la “dificultat” en cobrir algunes places de metge d'ambulància a diversos indrets del país i de l'atenció no presencial de la Central de Coordinació Sanitària (Cecos). Així ho ha transmès avui als sindicats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) en una reunió que han mantingut en el marc de la vaga convocada per als propers 7 i 8 de maig.

El CatSalut també ha indicat que confia “plenament” en la gestió de l'actual direcció del SEM i subratlla que s'ha posat en marxa un seguit de polítiques per solucionar aquesta situació. En aquest sentit apunta que el conveni col·lectiu que s'està negociant “pot ser una oportunitat” per aconseguir-ho.

Cal recordar que els treballadors del SEM reclamen l'increment retributiu aprovat per al sector públic sense necessitat de negociar el conveni. El Comitè Intercentres del SEM ha criticat que la consellera de Salut, Alba Vergés, vinculés les dues qüestions divendres, i mantenen la vaga prevista per a dimarts i dimecres d'aquesta setmana.

El comitè subratlla que la pujada s'estava aplicant fins ara “sense cap tipus de pacte, però l'empresa vol aprofitar la negociació del nou conveni per degradar les condicions de treball a canvi d'un increment salarial al qual ja tenen dret els professionals”.

El Servei Català de la Salut confia en què ambdues parts seguiran amb el diàleg i que properament es resoldran les discrepàncies actuals. En aquest sentit, hi ha marcada una nova reunió en els propers dies entre els representants dels treballadors del SEM i la direcció de l'empresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article