Educació mantindrà la línia de P3 de l’escola Balandrau de Girona i les famílies reclamen garanties de continuïtat

Els alumnes protesten davant de la delegació de la Generalitat fent una classe a l'aire lliure


El Departament d'Educació finalment no tancarà la línia de P3 de l'escola Balandrau de la ciutat de Girona. Segons ha confirmat el Departament d'Educació, aquest dimarts es va descartar el tancament d'aquesta línia de cara al curs vinent. De tota manera, el president de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre, Xevi Millón, ha advertit que estan “inquiets” perquè no tenen “el compromís que no hi hagi un tancament d'aquí a dos anys” de tota l'escola. Per això aquest dimecres al matí han fet una classe a l'aire lliure davant de la delegació gironina de la Generalitat com a mesura de pressió al Departament.

L'escola Balandrau de Girona seguirà tenint una classe de P3 durant el curs vinent després que el Departament d'Educació hagi decidit tirar enrere el tancament de la classe. Aquest dimarts al vespre els serveis territorials van comunicar la decisió a la direcció del centre. El Govern ha afirmat que era una previsió que tenia sobre la taula, però que finalment ha descartat.

De tota manera, l'Associació de Famílies dels Alumnes (AFA) del centre reclamen que el Govern els doni el seu “compromís”. A més, també s'han mostrat “inquiets”, perquè “no hi hagi un tancament” de tota l'escola “d'aquí a dos anys”. Així ho ha explicat el president de l'AFA, Xevi Millón, aquest dimecres al matí, durant una protesta que han organitzat davant de la delegació gironina de la Generalitat.

Millón ha destacat que no tenen “més comunicació” que el que els va explicar la direcció del centre aquest dimarts al vespre i han lamentat que en cap moment el Departament s'hagi reunit amb ells per parlar del problema. Per al president de l'AFA, la decisió de mantenir el P3 al Balandrau suposa donar “vida” a l'escola, ja que hi ha tan sols una sola línia de parvulari. Per aquest motiu, per Millón “tancar P3 és matar l'escola”.

Ara, el president de l'AFA ha detallat que es mantindran en alerta per saber si es compleix la decisió anunciada pel Departament. A més, ha avançat que l'associació forma part d'una organització amb altres escoles afectades pels rumors de tancament de P3.

Les famílies de l'escola Balandrau van començar a mobilitzar-se el 20 de desembre després que la direcció de l'escola els comuniqués que Educació preveia tancar el curs de P3 a partir del curs vinent. Des d'aquell moment, l'associació de famílies va començar a mobilitzar-se convocant concentracions. A més, també van fer diverses campanyes a les xarxes. També van impulsar un manifest que ja han signat més de 4.000 persones.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article