El Homrani: “Descartem usar el sistema d’ajuts que hem fet servir per als autònoms”

El conseller ha demanat disculpes per la mala gestió, ha paralitzat les ajudes que usaven el mateix sistema i ha justificat els canvis a la cúpula


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha demanat disculpes, aquest dimecres al Parlament, per la mala gestió de les ajudes a autònoms, ha anunciat que paralitza totes les prestacions que havien de seguir el mateix format de sol·licitud fallit i ha justificat la cessió de tota la cúpula de la conselleria que ostenta. En total, són 3,5 milions d’euros els que estan aturats per a la cultura a l’espera de canviar el sistema d’ajudes. 

“Descartem usar el sistema d’ajuts que hem fet servir per als autònoms. El que hem de fer és demanar disculpes a tothom que ha patit aquesta incertesa”, ha afirmat el conseller aquest dijous a Els Matins de TV3. De la convocatòria que ha provocat la polèmica, se n’han beneficiat només 10.000 dels 500.000 autònoms que hi ha al país. D’aquests, 2.500, segons el Homrani, ja han començat a cobrar-la. 

“Va ser una falta de mirada i sensibilitat. Tenim una limitació de recursos, i això també ho patim. Al mateix temps que proposàvem aquesta ajuda, s’estaven pujant les quotes dels autònoms... Hem de ser molt més empàtics. S’ha demostrat que el sistema no és l’adequat, però també és cert que un altre sistema d’ajudes de concurrència no es cobraria fins d’aquí a dos o tres mesos, i la necessitat és ara”, ha argumentat el Homrani.

El conseller ha promès més diàleg amb les entitats, emprenedors i empreses de cada sector que encara ha de rebre ajudes, que són els de la cultura, el de l’educació en el lleure, el del tercer sector i el de les migracions, i ha afirmat que espera poder-se trobar amb els sectors afectats la setmana vinent.

El Homrani també ha afirmat que l’últim responsable de les noves ajudes dels autònoms segueix sent el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i no el Departament d’Economia, com s’havia afirmat els darrers dies. I ha justificat el canvi sobtat a la direcció de la conselleria, en concret de Josep Ginesta i Francesc Iglésies. El conseller ha assegurat que la decisió la va prendre personalment per “reforçar” el Departament i perquè necessitava “un canvi” després dels “errors col·lectius” comesos, però ha admès que ell no s’ha plantejat dimitir en un context pandèmic com l’actual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article