L’Ajuntament de Barcelona crearà una taula de diàleg per abordar l’activitat nocturna a la ciutat

L’objectiu d’aquest espai de debat és recollir propostes de sectors com els serveis públics, les entitats veïnals, els comerços, l’hostaleria i l’oci nocturn per aplicar-les a partir de la primavera de 2022


L'Ajuntament de Barcelona vol recollir propostes de diversos sectors socials per millorar l'abordatge integral de l'activitat nocturna a la ciutat de cara a la primavera i l'estiu de 2022. El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha anunciat aquest dimarts que proposarà, en la propera comissió de Presidència del consistori, la creació d'una taula de diàleg conjunta en la qual es pugui debatre el futur de l'oci nocturn juntament amb serveis públics, entitats veïnals i sector privat.

L'objectiu d'aquesta taula de diàleg serà recollir les reflexions sobre l'activitat nocturna des de sectors com els serveis públics implicats —Guàrdia Urbana, Salut Pública, Joventut, serveis d'inspecció, de neteja, de manteniment i dels districtes—, les entitats veïnals i el sector econòmic, especialment el comerç, l'hostaleria, l'oci nocturn i la restauració. Des de l'Ajuntament de Barcelona han informat que es convidarà també al cos de Mosses d'Esquadra i al Departament d'Interior de la Generalitat.

Balanç de l'estiu

Aquesta proposta arriba després del balanç de les actuacions de la Guàrdia Urbana d'aquest estiu. Batlle ha destacat que, tot i que no hi ha hagut grans incidents, estan preocupats per determinades derivades de l'activitat nocturna que “obliga a fer una reflexió sobre el fenomen, que no és exclusiu de Barcelona, sinó de tot el país”. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció ha apel·lat a la Generalitat a crear la mateixa taula de diàleg a escala de Catalunya.

En relació amb el balanç d'estiu, l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez ha explicat que l'increment de la complexitat d'aquest estiu ha estat marcat, sobretot, per l'augment de la mobilitat i l'increment de visitants a la ciutat. També han subratllat des de l'Ajuntament de Barcelona que des de principis d'estiu s'han desallotjat un total de 271.000 persones de més de 2.000 espais de la ciutat, on s'han trobat concentracions d'entre 50 i 3.000 persones, per garantir el compliment de les mesures sanitàries i el descans dels veïns.

Batlle ha remarcat la prioritat de treballar per mantenir la convivència a la ciutat, sobretot durant les nits, i per això ha afirmat que “no hi haurà impunitat amb els incívics”. Entre els mesos de juny i agost es van realitzar un total de 7.612 denúncies relacionades amb incompliments de l'ordenança de convivència, amb un pes rellevant de consum d'alcohol.

Demanen suport institucional contra els actes incívics

Aquesta setmana també i davant de les situacions viscudes durant les festes de Gràcia i de Sants aquest estiu, la Plataforma de Festes Majors de Barcelona ha fet públic un manifest per donar suport als organitzadors dels esdeveniments i denunciar els “actes incívics desenvolupats per una minoria i que posen en perill a la resta de la ciutadania”. També ha demanat “millorar el diàleg” entre les associacions i l'administració, així com més suport institucional i de les forces de seguretat en l'organització.

L'entitat també recorda que “les festes majors són molt més que actes nocturns” i que cal desvincular-les del fenomen del “botellot”, ja que respon a altres dinàmiques que ja fa temps que preocupen a les entitats organitzadores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article