El president del Consell Escolar liderarà l’equip d’experts per proposar millores al sistema educatiu

L’equip format per 18 professionals de diversos àmbits de la comunitat educativa haurà de presentar les primeres conclusions al Parlament a inicis de febrer


El Departament d’Educació proposa al president del Consell Escolar de Catalunya (CEC), Jesús Vinyes Cirera, com a coordinador tècnic del grup de persones expertes que han d’elaborar el pla de treball de millores del sistema educatiu. Aquest grup estarà format per 18 persones de diversos àmbits de la comunitat educativa, des de docents de primària, secundària i formació professional, fins a membres d’entitats pedagògiques, de les direccions de centres educatius i representants del món local i les famílies, entre altres. L’equip d’expertes haurà de presentar les primeres conclusions al Parlament de Catalunya a inicis de febrer.  

L’actual president del CEC ha estat finalment l’escollit per liderar el grup d’expertes que ha de fer propostes de millora al sistema educatiu. Vinyes Cirera té una àmplia experiència en l’àmbit educatiu, sobretot en l’àmbit de la inspecció d’educació, i està especialitzat en psicopedagogia. A més, ha estat director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.  

L’equip té la meta de començar a deliberar a l’inici del segon trimestre escolar i, a inicis de febrer, hauran de fer un retorn als grups parlamentaris amb el detall de les primeres conclusions, per tal que els partits polítics puguin fer les seves aportacions. Un cop acabat el treball, aquest s’elevarà als grups parlamentaris i al CEC, on hi haurà altres membres de la comunitat educativa per acabar d’enriquir el debat. 

Les persones que formaran l’equip 

Per part dels professionals docents, els membres de l’equip són la mestra i pedagoga, Mercè Mas Ferrer, qui ha format part del consell de formació de Rosa Sensat i de l’equip impulsor de Xarxes per al canvi; el periodista i professor, Víctor Saura Estapà, qui ha sigut director del Diari de l’Educació i actualment és docent a secundària; i el professor de formació professional, Francesc Roca Rosell.  

L’equip també comptarà amb tres representants escollits per la Junta central de direccions de centres públics. A més, també hi formaran part representants de les direccions de centres educatius concertats, com la directora pedagògica de l’escola Vedruna de Palafrugell, Montserrat Jiménez Vila, i el director de l’Escola Pia Balmes, Joan Vila Farràs.  

Les entitats pedagògiques tindran tres representants dins de l’equip, concretament el mestre i llicenciat en Ciències de l’Educació, Raül Manzano Tovar, qui treballa en l’actualitat al Centre de Recursos Pedagògics del Segrià en formació del professorat i innovació educativa; la professora i coordinadora pedagògica a l’institut Vapor del Fil, Marta Pujadó Morató; i el professor de llengua catalana i literatura a l’institut Sarrià de Ter, Albert Bayot i Fuertes, qui també és membre de la Junta de Govern del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya – Col·legi de Docents.  

Per part dels docents de formació inicial i amb una trajectòria destacada, en canvi, s’ha convidat a formar part de l’equip a la membre de la Junta de la Societat Catalana de Pedagogia, Coral Regí Rodríguez; la professora agregada a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, Digna Couso Lagarón; la directora de la Fundació Artur Martorell, Carme Ortoll Grífols; i l’experta amb una àmplia experiència en avaluació educativa i organització escolar, Elvira Borrell Closa.  

Finalment, com a representant de les famílies formarà part de l’equip la presidenta de la Junta de l’AFA de l’institut Vila de Gràcia, Mireia de Mingo Esteban; i, com a representant del món local, la gerent de la societat municipal Bressolgramenet, SA i directora de l’Àrea d’Escoles Bressol a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Sílvia Lombarte Bel.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article