CCOO arriba ara a un acord amb l'empresa de teleassistència i desconvoca la vaga

El pacte passa per la constitució d'una comissió tècnica que treballarà per un nou marc de relacionals laborals


La vaga indefinida que es va iniciar el dia 3 de juliol a l’empresa de teleassistència Televida, Servicios Sociosanitarios, SLU, es va suspendre el passat 5 de juliol davant d’una proposta de negociació. Ara CC OO, després de la mediació que va tenir lloc el 9 de juliol al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, anuncia la desconvocatòria de la mateixa.

L’acord amb l’empresa per tal de desconvocar la vaga ha passat, en primer lloc, per la constitució d’una comissió tècnica, amb presència proporcional a la representativitat en els comitès d’empresa, per tal de definir els elements retributius de la plantilla, amb criteris d’igualtat retributiva.

Segons el comunicat enviat per l'organització, aquesta comissió tècnica treballarà durant tot el mes de juliol, per tal de posar en calendari les reunions. “El 18 de setembre, i un cop l’empresa disposi de l’estudi econòmic de viabilitat i finalitzada la feina de la comissió tècnica, es reprendran les negociacions per tal d’arribar a un acord sobre el motiu de la vaga”.

Tanmateix, i al marge de la comissió tècnica, les parts es comprometen “a seguir treballant mitjançant una altra comissió tècnica sobre un marc de relacions laborals del sector”. Tot això sota la tutela de l’Autoritat Laboral.

Per la seva banda, CCOO valora “positivament” l’inici de les negociacions ja que “cal dignificar el sector, tant pel que fa a les condicions laborals com a les condicions socials”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article