Més de 7.000 menors estrangers no acompanyants han arribat a l'Estat en el que va d'any

El govern espanyol reformarà l'Oficina d'Asil i Refugi per donar-la de més personal per atendre 50.000 sol·licituds aquest 2018


El Govern ha rebut resposta aquest dijous a la petició que feia el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que reclamava a principis de setmana saber quants joves sense referents familiars arriben a l'Estat, sobretot des de la frontera sud, per poder planificar millor les arribades a Catalunya. En concret, més de 7.000 menors d'edat sense cap acompanyant han arribat a l'Estat en el que va d'any. L'any 2006 no arribaven als 4.000.

Són dades del Ministeri de Sanitat, Benestar Social i Consum aportades durant la Comissió delegada d'Afers Migratoris, creada pel govern de Pedro Sánchez. Aquests menors són atesos als serveis de protecció per a la infància de les comunitats autònomes i, segons el ministeri, qui més n'atén són Andalusia, País Basc i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El cas català no ha estat esmentat.

Per tal de no “saturar” els serveis de les comunitats, el ministeri convocarà una reunió específica amb els governs autonòmics. D'altra banda, el ministeri de l'Interior ha presentat un pla per reformar l'Oficina d'Asil i Refugi, especialment per augmentar el personal que permeti atendre les 50.000 sol·licituds que el govern espanyol espera aquest 2018.

Segons dades facilitades pel govern espanyol, l'actual onada de “pressió migratòria” era un fenomen previst i entre 2016 i 2017 s'han incrementat les arribades irregulars a les costes espanyoles un 170%, davant el tancament d'altres rutes de la Mediterrània.

La situació, segons i sosté l'executiu espanyol, ve heretada de la “falta de previsió” de l'executiu de Mariano Rajoy. En un comunicat, sostenen que el nou govern ha hagut de donar resposta a una situació “molt complexa” en només dos mesos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article