Debat entorn el paper dels mitjans de comunicació en la integració social

Carles Solà assegura que els mitjans no sempre estant a l'alçada


La Fundació SER.GI dins la programació de "Girona Intercultural 2010" va organitzar el dijous la conferència “La diversitat als mitjans de comunicació”. Carles Solà, director del programa "Tot un món" de TV3, va ser el conferenciant de la trobada i va lamentar que els mijtans de comunicació no compleixin, sempre, com a servei públic que són. Entre d'altres aspectes, va censurar el llenguatge que s'utilitza amb la població d'origen immigrat.

El periodista va analitzar el paper que juguen els mitjans de comunicació en la percepció de la immigració per part de la opinió pública, i va explicar la feina que es fa des dels mitjans públics per normalitzar la presència dels immigrants i de la diversitat cultural. Va assegurar l'alt grau de responsabilitat social que tenen els mitjans i els professionals de la comunicació i va lamentar que en moltes ocasions es contribueixi a la creació de prejudicis i estereotips a través de la vinculació de les persones d'origen immigrant amb la conflictivitat.

Va assegurar que des la comissió per al Diversitat de TV3 s'està treballant per a millorar les pràctiques periodístiques i per assegurar que la població d'origen immigrant té la mateixa veu que la població ja resident. Va anunciar que el Canal 33 està preparant un gir en la seva programació. Segons Solà, el canal 33 "estarà esquitxada per produccions audiovisuals d'un país diferent" amb l'objectiu de normalitzar les realitats culturals d'arreu. Es potenciarà l'emissió de productes televius d'altres països a través del cinema, la literatura, el teatre o la cultura popular.

La progrmació de "Girona Intercultural 2010" continua amb un seguit d'activitats que s'allargaran fins el juliol.

Podeu consultar el programa de "Girona Intercultural 2010" a la pàgina web.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article