El Govern obre expedients sancionadors a dues residències d’Eulen a Barcelona

Afers Socials ha detectat irregularitats en la gestió i en l’atenció de les persones usuàries


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert dos expedients sancionadors a dues residències de gent gran de Barcelona, la residència Mossèn Vidal i Aunós i la residència Bertran i Oriola, totes dues de titularitat pública però gestionades per Eulen Servicios Sociosanitarios.

Els expedients s’han obert per diverses irregularitats detectades en la gestió dels centres i en l'atenció als usuaris durant la pandèmia. L'empresa gestora s'enfronta a sancions que poden anar des d'una multa fins a la suspensió de la prestació del servei. Aquestes dues residències ja estan ara intervingudes per la Generalitat, i això es mantindrà durant les properes setmanes.

Ja el 2017, les famílies de les persones usuàries de la residència de Mossèn Vidal i Aunós havien tramitat queixes per la gestió que en feia una entitat anteriorment, l’UTE Ingesan-Asproseat. Arran de les protestes, la Síndica de Barcelona va admetre una queixa col·lectiva i la conselleria finalment va decidir que calia convocar nou concurs, un concurs que va guanyar Eulen.

Això no va evitar que els maltractaments se seguissin produint, malgrat el canvi d’empresa i d’equip. Aquest març, a la mateixa residència es van detenir dues persones per presumptes maltractaments i vexacions a diverses persones usuàries. Durant la pandèmia, amb 21 morts per Covid-19 i 75 infectats, gran part del conjunt de persones residents, a mitjans de maig la Generalitat va intervenir aquesta residència i va substituir la direcció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article