L’interès per acollir infants s’ha multiplicat per vuit des de finals de l’any passat

El Govern signa un conveni per promoure l’acollida d’infants tutelats a Badalona, on se celebra enguany la ‘Setmana de l’Acolliment Familiar’


El nombre de famílies que s’interessa per acollir un infant tutelat s’ha multiplicat per vuit des que es va presentar la campanya de promoció el novembre de l’any passat. Així ho ha recordat avui la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que ha afirmat que les xifres no paren de créixer, però que això no implica que es multipliquin també el nombre de famílies acollidores, ja que no totes són aptes per desenvolupar aquesta tasca social.

Tot i així, la conselleria valora com a molt positiva l’increment de conscienciació social al voltant de l’acolliment, tal com ha dit Bassa. Ho ha fet aquest dilluns en la presentació de la Setmana de l’Acolliment Familiar, que enguany se celebra a Badalona, un dels vuits municipis que ha acceptat promoure la cultura de l’acollida d’infants a través de diversos convenis amb la conselleria. És així perquè Badalona és una de les vuit ciutats de l'àrea metropolitana on més s'ha detectat aquesta necessitat.

En aquesta línia, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat les accions dutes a terme des de la regidoria de Serveis Socials en l’impuls i la constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), i en especial a les actuacions amb infància en risc. Sabater s’ha compromès a impulsar mesures de promoció de l’acolliment a la ciutat i ha posat de relleu la importància de donar respostes conjuntes, entre tots els agents que a Badalona treballen en els diferents àmbits on es desenvolupa la vida dels infants.

El conveni signat avui entre el municipi i la conselleria suposa un compromís de crear circuits estables de promoció de l’acolliment a la ciutat, fer un mínim de dues sessions informatives cada any i promoure una declaració institucional per visualitzar el seu compromís amb la protecció de la infància i declarar-se municipi amic de l’acolliment familiar. Per la seva banda, la Generalitat es compromet a posar a disposició del consistori badaloní el material i el personal tècnic necessari per assolir aquests compromisos.

A més de Badalona, són municipis d'especial consideració Barcelona, l'Hospitalet, Mataró, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi i Sant Vicenç dels Horts. En aquests municipis, el Departament busca aliances per crear circuits estables de promoció de l'acolliment, ja que es tracta d'una mesura de protecció de la infància encara molt desconeguda.

El 2016, el Departament va calcular que uns 100 infants menors de sis anys necessitaven una llar. Ara aquesta xifra s’ha reduït fins a 80. "Les famílies és el millor lloc on poden estar els infants i donar a conèixer aquesta opció és la nostra prioritat, perquè gairebé un 50% de la població la desconeix", ha assegurat la consellera. Per això, ha increment un 15% el pressupost d’ajudes a famílies acollida, que enguany arriba als 1,7 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article