La presentació del llibre "Fabricar l'immigrant"

Miquel Fernàndez defensa que la immigració com a problema és un invent dels polítics

  • Un moment de la presentació del llibre. Font. Ser.Gi
    Un moment de la presentació del llibre. Font. Ser.Gi
  • Miguel Fernàndez. Font: Ser.Gi
    Miguel Fernàndez. Font: Ser.Gi

El passat dimarts, a la Llibreria 22 de Girona, dins la programació de "Girona Intercultural 2010" es va realitzar la presentació del llibre "Fabricar l'Immigrant" que ha realitzat l'entitat Altres Andalusos. Miquel Fernàndez, coordinador del llibre, va defensar la visió critica que el llibre fa de la construcció nacional catalana, de la immigració andalusa i de l'ús amb finalitats polítiques que han practicat els partits.

“El llibre explica com s'ha inventat el problema de la immigració amb finalitats polítiques” així de contundent es va mostrar Miguel Fernàndez. Per una banda, va criticar a Convergència i Unió per l'assimilacionisme que ha defensat i l'aposta per a la dissolució de l'immigrant en la cultura catalana, i per altra, el multiculturalisme del PSC perquè perpetua les diferències de base cultural. Fernàndez va assegurar que, degut a la falta d'una aposta per a la integració real, s'han reforçat els vincles de pertinença a la cultura d'origen que fins a l'arribada no havien existit.

El coordinador del llibre creu que insistir en les diferències culturals projecta estereotips, i va criticar les ajudes, interessades, que s'han fet a la Feria d'Abril.

Un estudi transversal i documentat

El llibre "Fabricant l'immigrant" que també s'hagués pogut tirular "El nou Lerrouxisme" esboça els discursos que els partits polítics han creat durant el període 1077 a 2007. Hi han col·laborat més de deu professional de diferents disciplines, s'ha realitzat un exaustiu treball de documentació i s'han realitzat entrevistes als principals representants dels partits polítics.

Podeu consultar la programació de "Girona Intercultural 2010".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article